Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα: Τριπλό ΟΧΙ



Δημοψήφισμα: Τριπλό «ΟΧΙ»

Αποσπάσματα από 2 άρθρα του Νίκου Μπογιόπουλου

    Από τη μια είναι ο Σαμαράς και ο Γιούνκερ. Είναι ο Θεοδωράκης και οι παραπόταμοι του  Σόιμπλε. Είναι το ΠΑΣΟΚ και η Λαγκάρντ μετά του Τόμσεν.
Είναι δηλαδή αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στα μαγκάλια, στην εξαθλίωση, στην αιθαλομίχλη.
    Αυτοί είναι που κρύβονται πίσω από τις ουρές στα ΑΤΜ για να ξεχαστούν και – ακόμα πιο αισχρό – να δικαιωθούν (!) οι ουρές που οι ίδιοι προκάλεσαν, οι ουρές των συσσιτίων, οι ουρές των ανέργων, οι ουρές των παιδιών που υποσιτίζονται, οι ουρές των Ελλήνων που μεταναστεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.  
    Όλοι αυτοί, σε συνεργασία με τους απανταχού «συμμάχους», «εταίρους» και «φίλους» μας, από τους Αμερικάνους μέχρι τους Κινέζους, με την ευγένεια που αρμόζει στους  δημοκράτες που συναναστρέφονται με κοράκια και οικονομικούς δολοφόνους, μας προτρέπουν:
Ψηφίστε «ναι».    
    Αλλά το «ναι» τους το ξέρουμε. Είναι «ναι» στα εκατομμύρια των φτωχοποιημένων, είναι «ναι» στο 60% της άνεργης νεολαίας, είναι «ναι» στις χιλιάδες αυτοκτονίες, είναι «ναι» στα Μνημόνια!
    Το «ναι» τους το ξέρουμε. Είναι ακριβώς αυτό το «ναι» που μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε. Είναι το «ναι» στους τραπεζίτες και στους εργολάβους, είναι το «ναι» στους εγχώριους και ξένους «νταβατζήδες» που επιδεικνύεται από συστάσεως του ελληνικού κράτους.
    Το «ναι» τους είναι συνώνυμο του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». Εκβιάζουν, απειλούν, τρομοκρατούν και με κάθε «δημοκρατικό» μέσο που διαθέτουν καλούν το λαό να υποκλιθεί στους σφαγιαστές του. Καλούν το λαό να κάνει δήλωση εθελοδουλείας και μαζοχισμού….

 …Από την άλλη μεριά είναι ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Είναι μια κυβέρνηση που το πεντάμηνο της περίφημης διαπραγμάτευσης από το «καταργούμε τα Μνημόνια» έφτασε να βάζει τη δική της υπογραφή κάτω από τα δικά της – τα «47 + 10 σελίδες» - Μνημόνια.
    Ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του μας προτρέπουν στο «όχι». Αλλά τι είδους «όχι» είναι αυτό; Είναι ένα «όχι» που βάζει τέλος στις διαπραγματεύσεις που οδηγούν όχι σε «έντιμους», ούτε καν σε «επώδυνους», αλλά σε επαίσχυντους;
Το «όχι», όπως το εννοεί και όπως θα το διαχειριστεί η κυβέρνηση του κ,.Τσίπρα, είναι ένα «όχι» σε δυνάστες, σε τοκογλύφους, σε γκάνγκστερ, ή θα αξιοποιηθεί σαν μεταμφιεσμένο «ναι» για να συνεχιστεί ο σφαγιασμός του λαού στα τραπέζια της ίδιας διαπραγμάτευσης με τους ίδιους δυνάστες, με τους ίδιους τοκογλύφους, με τους ίδιους γκάνγκστερ;

…Δημοψήφισμα λοιπόν. Ο λόγος στον λαό, λοιπόν. Ναι, δημοψήφισμα. Αλλά σε ποιό ερώτημα; Σε ένα ερώτημα που το υπονομευμένο «όχι» του θα αξιοποιηθεί ως το αμπαλάζ του υποτελούς, του ραγιάδικου «ναι»; Σε ένα δημοψήφισμα που όσα αντιδραστικά εμπεριέχει το «ναι» του εισάγονται από την πίσω πόρτα με το περιτύλιγμα του «όχι»;
    Τι δημοψήφισμα; Εκεί που το «ναι» ισοδυναμεί με τον Αρμαγεδδώνα του «Μνημονίου των θεσμών» και εκεί που το «όχι» ισοδυναμεί με το τσουνάμι του «Μνημονίου των 47 + 10 σελίδων»;
       …Δημοψήφισμα λοιπόν. Αλλά αφού το κάνουν που το κάνουν και χωρίς αυταπάτες για το πώς επιδιώκουν να διαμορφώσουν την «ελεύθερη βούληση» των ψηφοφόρων, χωρίς αυταπάτες ότι οι μεν θέλουν το «ναι» για να επιβάλλουν το «όχι» στα δικαιώματα του λαού, και οι δε θέλουν ένα «όχι» για να συνεχίσουν να λένε «ναι» στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του λαού, ας το αξιοποιήσουμε. 
    Πώς; Ακόμα κι αν η δημοκρατία τους είναι τόσο δημοκρατική ώστε να θεωρεί… άκυρο ό,τι αρνείται τόσο τη Σκύλλα όσο και τη Χάρυβδη, ακόμα κι αν θεωρούν ότι είναι… άκυρο να διαλέγεις άλλο δρόμο από εκείνον που περνά μέσα από τις Συμπληγάδες, έχει μεγάλη σημασία να καταγραφεί με τρόπο ανόθευτο, πολιτικά έγκυρο και μετρήσιμο στην κάλπη το μόνο ουσιαστικό, ελπιδοφόρο και εξεργετικό «Όχι» που υπάρχει:
    «Όχι στην ΕΕ- αποδέσμευση τώρα» από τον «λάκκο των λεόντων»! 
    Ένα «Όχι» που κανείς δεν θα μπορεί τη Δευτέρα να το μακιγιάρει όπως θέλει. Ένα «Όχι» που θα κατατεθεί στους αγώνες του λαού και δεν θα επιδέχεται καμίας «ασάφειας».   
    «Όχι και ξανά Όχι και πάλι Όχι», λοιπόν! «Όχι σε όλα τα Μνημόνια»! «Όχι και στις υπογραφές – Όχι και στις διαπραγματεύσεις Μνημονίων»! «Όχι στον λάκκο των λεόντων»! «Όχι στα δεσμά της ΕΕ»! Αποδέσμευση! Τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου