Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Συγκεντρώσεις και πορείες για το Πολυτεχνείο



44 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ολοι σήμερα στις αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και πορείες που θα γίνουν σε δεκάδες πόλεις της χώρας.
Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία σήμερα Παρασκευή 17 Νοέμβρη και με δεκάδες ακόμα συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας τιμάται η 44η επέτειος του Πολυτεχνείου.
Η φετινή επέτειος και η μεγάλη διαδήλωση από τις ίδιες τις εξελίξεις αποκτούν περιεχόμενο ενάντια στην όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Με τη μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία θα στείλουν μήνυμα ενάντια στις επικίνδυνες συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση με τις ΗΠΑ, που από τη μία δίνουν στην Ελλάδα αναβαθμισμένο ρόλο στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια και από την άλλη ματώνουν το λαϊκό εισόδημα για να εξυπηρετούνται οι εξοπλιστικές ανάγκες του ΝΑΤΟ.
Σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και στις κινητοποιήσεις καλούν το ΠΑΜΕη ΟΓΕ, το ΜΑΣ.
                             Από την πορεία στην Αθληνα το 2016

Στη Θεσσαλονίκη

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία και φορείς, προς τιμήν του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ. Επίσης στην κατάθεση στεφανιών που θα γίνει νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο.
Με ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό «να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Να τιμήσουν τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης».

Στο Κιλκίς η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Ειρήνης και θα ακολουθήσει πορεία

1 σχόλιο:

  1. Το Πολυτεχνείο το τιμούν πραγματικά, μόνον όσοι εξακολουθούν να αγωνίζονται.
    Γιατί... δεν ήταν γιορτή αλλά εξέγερση και πάλη λαϊκή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή