Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Κιλκίς - αθώωση στελέχους της ΚΝΕΚΙΛΚΙΣ
Αθωώθηκε το στέλεχος της ΚΝΕ, κατέρρευσε το σαθρό κατηγορητήριο

 Από την πορεία των μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕΑθώα κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς η Γραμματέας του ΤΣ Κιλκίς της ΚΝΕ, Μ. Αλτιπαρμακίδου, που δικάστηκε χτες με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης», έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς. Το σαθρό κατηγορητήριο κατέρρευσε μέσα από την ακροαματική διαδικασία.
Στο πλευρό της διωκόμενης διαδήλωσαν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς και πραγματοποίησαν μαχητική πορεία μέχρι τα δικαστήρια, όπου παρέμειναν μέχρι το τέλος της δίκης και την αθώωση της συντρόφισσάς τους.
Θυμίζουμε ότι το μέλος της ΚΝΕ συνελήφθη από την Αστυνομία στις 7 Νοέμβρη του 2016, έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου, γιατί συζητούσε έξω από το σχολείο με τους μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων που ήταν προγραμματισμένες εκείνη τη μέρα σε μια σειρά πόλεις της χώρας, όπως και στο Κιλκίς, διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.
Διώχθηκε με το άρθρο 334 του ΠΚ για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», σε συνδυασμό με το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951, που εξομοιώνει οποιοδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος. Μια διάταξη της μετεμφυλιακής Ελλάδας που στόχευε στον περιορισμό των ελευθεριών και την καταστολή της πολιτικής δράσης.
Η επιλογή του κατηγορητηρίου μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς ήταν μια περίοδος όπου οι μαθητές βρίσκονταν στους δρόμους, όπως και οι φοιτητές και σπουδαστές, οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες οργάνωναν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προετοιμάζονταν για πανελλαδικές απεργίες, διεκδικώντας όλοι μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα, κόντρα στις αποφάσεις κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου.
Από εκείνη τη μέρα, πλήθος μαζικών φορέων, εργατικών σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, Ενώσεων Γονέων, Συλλόγων Γυναικών, εκπαιδευτικών, καθηγητών πανεπιστημίου, μεμονωμένων εργαζομένων και ανθρώπων του μόχθου καταδίκασαν τη στάση του διευθυντή, της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας να σύρουν στο δικαστήριο ένα νέο άνθρωπο που αγωνίζεται και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, ένα ανθρώπινο μέλλον, που συζητάει αυτές τις ιδέες με μαθητές, φοιτητές, νέους, εργαζόμενους, ανέργους.
Στην άλλη πλευρά, αυτή των διωκτών, στοιχήθηκαν η ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ, η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή που πανηγύριζε και μοίραζε συγχαρητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, στη Δικαιοσύνη και στους εκπαιδευτικούς του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς, που «γλίτωσαν τους μαθητές του Κιλκίς από τα νύχια των απεθνικοποιημένων αρπακτικών του κομμουνισμού».
Με ανακοινώσεις τους, οι Οργανώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ του Κιλκίς και η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ αποκάλυψαν το ρόλο των αστικών κομμάτων και των ναζιστών, που μαζί με τους μηχανισμούς του κράτους έσπευσαν να υπερασπιστούν την πολιτική που τσακίζει το δικαίωμα του λαού να αγωνιστεί, αλλά και την ίδια τη ζωή του. Και ξεκαθάριζαν ότι τέτοια γεγονότα όχι μόνο δεν τρομάζουν τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, αλλά τους πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.
Ρίζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου