Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Σε νέους αγώνες οι συνταξιούχοι



ΣΥΛΛΟΓΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΟΤΑ ΚΙΛΚΙΣ –ΠΑΙΟΝΙΑΣ                          ΠΡΟΣ ΜΜΕ
Δελτίο Τύπου

Σε νέους αγώνες οι συνταξιούχοι
«Δεν μας χάρισαν τίποτε. Οι συντάξεις μας, η Υγεία, τα πάντα, είναι πληρωμένα με το αίμα και την δουλειά μας. Δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν τραπεζίτη, σε κανένα δανειστή. Διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι συνεργαζόμενους συνταξιουχικές οργανώσεις.
Εκφράζουν την αντίθεσή τους στον επανυπολογισμό των συντάξεων, στις περικοπές της «προσωπικής διαφοράς» και των οικογενειακών επιδομάτων, στην αύξηση της φορολογίας. «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί και την κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων», σημειώνουν.
Υπογραμμίζουν ακόμα την ανάγκη οι συνταξιούχοι να κλείσουν τα αυτιά τους «στην παραπληροφόρηση, στον αποπροσανατολισμό και τις μισές αλήθειες» που διαχέουν μερίδα των ΜΜΕ, δικηγορικά γραφεία, νομικοί και άλλοι «ειδικοί». «Μέσα από μια πρωτοφανή προπαγάνδα προσπαθούν να πείσουν τους συνταξιούχους ότι θα λύσουν όλες τους τις διαφορές και θα πάρουν πίσω χρήματα από τις αυθαίρετες περικοπές της κυβέρνησης, αν πάνε και κάνουν μια αίτηση στα ασφαλιστικά τους ταμεία», σημειώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις. Οσον αφορά το ζήτημα των αυθαίρετων παρακρατήσεων στις συντάξεις, εξηγούν πως δεν αρκεί η αίτηση αλλά χρειάζεται προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια, διαδικασίες χρονοβόρες, αφού η δικάσιμος που θα οριστεί στην Αττική θα είναι μετά από επτά και πλέον χρόνια, και με αμφίβολα αποτελέσματα.
Η απαίτηση που αντιτάσσουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις είναι «η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αναγνωρίσει το λάθος της τώρα και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά που προκύπτουν από τις διαφορές στις παρακρατήσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ., χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα, όπως έγινε με τις επιστροφές για την Υγεία στις κύριες συντάξεις και όχι στη μεταθανάτια ζωή!».
Την ίδια στιγμή, στέλνουν μήνυμα πως δεν αποπροσανατολίζονται από τις μάχες που έχουν μπροστά τους: «Σε λίγο έρχονται νέος σφαγιασμός και καταστρεπτικές περικοπές από τον νόμο 4387/16 της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θα κάνουν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα», σημειώνουν και ξεκαθαρίζουν πως δεν θα επιτρέψουν «να μας βάλουν να σκεφτόμαστε τα ψίχουλα αφού ετοιμάζονται να μας φάνε ξανά το καρβέλι».

Οι συνταξιούχοι ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας
«Τσιπουράκι εργασίας» Οργάνωσε ο Σύλλογος ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας στο καφέ «Μπλόκο» οι συνταξιούχοι ενημερώθηκαν  από το Δ.Σ και συζήτησαν τα προβλήματα και τις δράσεις για το επόμενο διάστημα (μεταξύ άλλων και τη διοργάνωση εκδρομής).
Συγκεντρώθηκαν αιτήσεις προς το Γ.Λ. του Κράτους και το επικουρικό ταμείο για επιστροφές των παράνομα παρακρατηθέντων με τις αυθαίρετες περικοπές (περισσότερο ως πίεση προς την κυβέρνηση, αφού πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση για τις επιστροφές). Οι αιτήσεις στάλθηκαν όλες μαζί με διαβιβαστικά του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου