Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Αποχαιρετισμός στον σ. Λεωνίδα Τριανταφυλλίδη


Αποχαιρετισμός στον σ. Λεωνίδα Τριανταφυλλίδη

Εμείς οι κομμουνιστές της Κιλκίς αποχαιρετούμε τον διαλεκτό και αγαπημένο μας γιατρό, σύντροφο  Λεωνίδα Τριανταφυλλίδη που έφυγε από τη ζωή. Χάσαμε ένα σύντροφο που θα βρίσκεται πάντα μέσα στην καρδιά μας.
Μέσα από τις κάποιες φορές χαλαρή σχέση του με το κόμμα, στάθηκε έως την τελευταία του στιγμή σταθερός και  ακλόνητος στα ιδανικά και  στις αρχές του. Συμμετείχε όπως μπορούσε και του επέτρεπαν οι ασχολίες με την επιστήμη του και τις άλλες ασχολίες του όπως με τον αθλητισμό, σε όλους τους μεγάλους και μικρούς  πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες που έδινε το ΚΚΕ και οι φορείς που συμμετείχε και υποστήριζε.  Έδειξε σταθερότητα, πίστη στα ιδανικά του, δεν αλλαξοπίστησε, δεν ταλαντεύτηκε.
Ήταν υποψήφιος πολλές φορές ως βουλευτής στις εθνικές εκλογές και επικεφαλής του συνδυασμού μας στις Δημοτικές εκλογές και παρών σε κάθε προσκλητήριο του ΚΚΕ.
Ασκούσε στην καθημερινή του ζωή, χωρίς όρια, το περιεχόμενο της ιδιότητας του κομμουνιστή με μια υπευθυνότητα ασύγκριτη, αλλά ταυτόχρονα και με μια σεμνότητα υποδειγματική. Έθεσε την επιστήμη του  στην υπηρεσία του απλού λαού και γνώρισε την αναγνώριση από τους απλούς ανθρώπους του μόχθου για την  ανιδιοτελή προσφορά του. Είναι το πιο ακριβό, το πιο πολύτιμο παράσημο που κέρδισε.
Δεν εκπροσωπούσε απλά το λαό, στεκόμενος σε απόσταση απ' αυτόν, αλλά τον εξέφραζε ανασαίνοντας την αγωνία του, ζώντας καθημερινά μέσα στον ίδιο το λαό.
Έφυγε από τη ζωή κομμουνιστής, με ήσυχη τη συνείδησή του, γιατί όλα τα χρόνια, τα καλύτερά του χρόνια, τα προσέφερε για τον άνθρωπο.


Αγαπημένε μας σ. Λεωνίδα. Σε διαβεβαιώνουμε ότι δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα τιμήσουμε τη ζωή, τη δράση και τη μνήμη σου.
Σύντροφε Λεωνίδα, κοιμήσου ήσυχος. Το Κόμμα σου, το ΚΚΕ, θα στέκει πάντα ακλόνητο. Είναι χιλιάδες αυτοί που συνεχίζουν. Αύριο θα είναι ποτάμι. Οι ιδέες μας, οι ιδέες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, είναι παντοδύναμες και ανίκητες.

Κώστας Πινέλης
22-4-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου