Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, σε Ειδομένη, Χέρσο, Ν, Καβάλα



ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΣΕ ΕΙΔΟΜΕΝΗ - ΧΕΡΣΟ - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, βρέθηκε στις 18 του Μάρτη στο «Νταχάου της Ειδομένης» 
και σε κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στο Κιλκίς.

Βαρβαρότητα που απορρέει από την υλοποίηση
των αποφάσεων της ΕΕ
Στη διάρκεια της περιοδείας αποκαλύφθηκε η Βαρβαρότητα στον καταυλισμό της Ειδομένης και οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα μετεγκατάστασης που λειτουργούν στο Χέρσο και τη Νέα Καβάλα του Κιλκίς, όπου αναδείχθηκαν οι πολλές και σημαντικές ελλείψεις, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη διαβίωση των προσφύγων και εκεί. Εξασφαλισμένο είναι τουλάχιστον το φαγητό, καθώς διανέμονται 3 γεύματα τη μέρα σε όλους.

Αμεση λαϊκή απάντηση για όλα
Το βράδυ, ο Κ. Παπαδάκης μίλησε σε συγκέντρωση, με θέμα το Προσφυγικό στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου. Μεταξύ άλλων, σημείωσε:
«Το προσφυγικό πρόβλημα δεν προκύπτει από το πουθενά. Εκατομμύρια άνθρωποι μέσα στα τελευταία χρόνια εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, για να μπορέσουν να επιβιώσουν, ψάχνοντας σε άλλες χώρες μια καλύτερη τύχη, χτυπημένοι από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το Προσφυγικό δεν αυτονομείται από όσα ζει ο λαός μας. Δεν είναι άλλη η πολιτική που βομβαρδίζει τους πρόσφυγες, που τους διώκει και τους ορθώνει τοίχους στο ματωμένο διάβα τους από αυτήν που τσακίζει τους εργαζόμενους και το λαό στη χώρα μας.
(...) Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αποτελούν συνέχεια της κοινής δήλωσης της περασμένης βδομάδας και σηματοδοτούν την παγίωση των κλειστών συνόρων, του μαζικού εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα και της ενίσχυσης των εκβιασμών τους μέσα από τον περιορισμό της δυνατότητας παροχής ασύλου. Της ενίσχυσης των μηχανισμών για κράτηση προσφύγων και μεταναστών, καθώς και απέλασή τους πίσω στην κόλαση του πολέμου.
(...) Ολα αυτά επικυρώθηκαν και επιβραβεύτηκαν από τις ίδιες τις αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ, μαρτυρώντας ότι είναι απάτη ο διαχωρισμός περί δήθεν "καλής Γερμανίας των ανοικτών συνόρων" και "κακών χωρών του Βίζεγκραντ" που κλείνουν τα σύνορα. Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει το λαό, εμφανιζόμενη να διαμαρτύρεται, χαρακτηρίζοντας μονομερή ενέργεια το κλείσιμο συνόρων σε βάρος των κοινών αποφάσεων της ΕΕ.
(...) Πρόκειται για επιχείρηση εξαπάτησης από την κυβέρνηση που στόχο έχει και πάλι το λαό. Καμιά ανοχή, άμεση απάντηση για όλα και για τα βάρβαρα μέτρα και για την προσφυγιά που έχουν κοινή ρίζα αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα είναι η 48ωρη απεργία όποτε κι αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό ν/σ έκτρωμα στη Βουλή. Αυτή θα δώσει ώθηση και συνιστά έκφραση αλληλεγγύης και στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου