Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Καλή και αγωνιστική χρονιά



Σύντροφοι και φίλοι

Και το νέο χρόνο 2018 καμία προσδοκία δεν μπορεί να υπάρχει στο λαό μας για τη δήθεν "μεταμνημονιακή εποχή" που θα φέρει "δίκαιη ανάπτυξη".  Γιατί όπως ακριβώς πληρώσαμε την κρίση τους, τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους. Δίπλα στα μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί και άρχισαν να ισχύουν με τη νέα χρονιά, νέα σκληρά μέτρα κυοφορούνται όπως με  ένα τέταρτο μνημόνιο, ή μια «προληπτική γραμμή στήριξης», την οποία πρότεινε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, που σημαίνει «μνημόνιο σε αναμονή».
Η συζήτηση περί «καθαρής» ή «με αστερίσκους» εξόδου από το μνημόνιο δεν έχει καμιά σχέση με τις αγωνίες του λαού, που τσακίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική, με ή χωρίς μνημόνια.  Άλλωστε, σήμερα αποδεικνύεται περισσότερο από ποτέ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, που να μη συνδέεται με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που έχει στην προμετωπίδα την επιδίωξη του κέρδους.
Όμως η διάψευση των προσδοκιών από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  δεν πρέπει να μετατραπεί σε απογοήτευση, αναδίπλωση και παθητικοποίηση. Ούτε φυσικά να οδηγήσει σε αθώωση δυνάμεων, όπως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των συμπληρωμάτων τους, των «λαγών» του συστήματος, και της φασιστικής-ναζιστικής ‘Χρυσής Αυγής».  Δυνάμεων που κάνουν φτηνό λαϊκισμό, «νταβατζηλίκι» πάνω στα υπαρκτά προβλήματα των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων, που αναζητούν δικαίωση για την αντιλαϊκή πολιτική που εδώ και χρόνια υλοποιούν ή και στηρίζουν.
Η νέα χρονιά μπορεί να είναι  μια καλή και αγωνιστική χρονιά. Μπορεί να μας βρει ένα βήμα εμπρός. Αρκεί με αισιοδοξία και αγωνιστική ετοιμότητα, πιο αποφασιστικά να αναζητήσουμε διέξοδο στη σύγκρουση με το κεφάλαιο, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα κόμματά τους, στο δρόμο της ανασύνταξης και αναζωογόνησης του λαϊκού εργατικού κινήματος».

Καλή και αγωνιστική χρονιά
Χρόνια πολλά με υγεία

Κώστας Πινέλης
1-1-2018




                                        έτσι για να ευθυμήσουμε και λίγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου