Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί, ΠΑΟΚ και γαλέτα!



Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ – Ζενίτ, οπαδοί του Δικεφάλου σήκωσαν πανό υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν, στα Αγγλικά και τα Ρωσικά παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο!
 «Πούτιν είμαστε μαζί σου, τώρα είναι η ώρα να δείξεις τη δύναμή σου»  έγραφε χαρακτηριστικά το πανό που "ανέβασαν" οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στα αγγλικά και στα ρώσικα, θέλοντας με τον τρόπο τους να πάρουν θέση γύρω από τις σοβαρές τελευταίες διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή.
Πάντως η  κάλυψη που παρέχει ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός του ΝΑΤΟ στην επικίνδυνη και τυχοδιωκτική ενέργεια της Τουρκίας, να καταρρίψει το ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, δείχνει για άλλη μια φορά τον κίνδυνο της γενίκευσης του πολέμου που εδώ και 5 χρόνια εκτυλίσσεται στη Συρία.
 Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία δεν ήταν μια «αψυχολόγητη» ενέργεια, αλλά μια καλά μελετημένη κίνηση, στο πολιτικό - στρατιωτικό «σκάκι» που παίζεται στη Συρία. Είχε στόχο να δείξει στη Ρωσία, πως δεν μπορεί χωρίς κόστος να αγνοεί τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης, που σήμερα είναι μεταξύ των 20 ισχυρότερων καπιταλιστικών χωρών στον κόσμο. Μια αστική τάξη, που είναι ενταγμένη στην ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ κι επιπλέον επιδιώκει να αξιοποιήσει τη θρησκεία και τις μειονότητες, όπως π.χ. αυτή των Τουρκομάνων στη Συρία, για την επέκταση της επιρροής της. Η τουρκική αστική τάξη δεν δίστασε, παρά το γεγονός πως πάνω από το 50% των ενεργειακών αναγκών της καλύπτονται από τη Ρωσία, ενώ οι Ρώσοι τουρίστες είναι κάθε χρόνο γύρω στα 4 εκατομμύρια, καλύπτοντας το 12% - 14% των τουριστών, που επισκέπτονται τη γειτονική μας χώρα. Δε δίστασε, παρά το γεγονός πως η Ρωσία είναι μια σημαντική αγορά για τουρκικά αγροτικά προϊόντα, και οι Ρώσοι καπιταλιστές σημαντικοί επενδυτές στον κατασκευαστικό κι άλλους τομείς της Τουρκίας, ενώ η Ρωσία σχεδιάζει την κατασκευή πυρηνικών σταθμών στην Τουρκία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναλαμβάνει βαριές ευθύνες για την εξέλιξη, αφού συμπορεύεται με τις άλλες ΝΑΤΟικές δυνάμεις στην όξυνση της αντιπαράθεσης.
Σήμερα γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο το σύνθημα «καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτό το μακελειό», στο οποίο ηγούνται το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία και άλλα καπιταλιστικά κράτη.
---------------------------------
 Σ. Φιλων ΠΑΟΚ Νεάπολης "Μπέλος"



Πανηγυρισμοί με το κύπελλο που κατέκτησε το τμήμα Χαντ Μπωλ, κάτω από το πανό του Σ.Φ. Νεάπολης,  της αγαπημένης μου Νεάπολης, όπου έζησα 30 χρόνια και οι Νεαπολίτες με τίμησαν επανειλημμένα εκλέγοντάς δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό του αείμνηστου Αλ. Μπινιώρη.

Ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Νεάπολης ιδρύθηκε το 1963 και είναι ο αρχαιότερος Σύνδεσμος φιλάθλων του ΠΑΟΚ και όλων των ομάδων. Η ιδέα ξεκίνησε από το κουρείο του Θόδωρου Δημητρίου, του «Κουρέα» όπως τον φωνάζαμε όλοι, του αξέχαστου συντρόφου μου στο ΚΚΕ και αγαπητού φίλου, από αγνούς φιλάθλους, που είχαν ενθουσιασμό και πάθος που ξεπερνούσε τα όρια. Σκοπός του συνδέσμου ήταν να προστατεύονται τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ και να βοηθιέται το έργο της διοίκησης.. Το 1966, και ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν στο φόρτε της, δώδεκα συνδεσμίτες της Νεάπολης κατέβηκαν στον Πειραιά για την περίφημη "απαγωγή του Κούδα". Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη την περίοδο, η Νεάπολη, θεωρούνταν από όλους τους αλλόθρησκους, ως ο πιο σκληρός σύνδεσμος στην Ελλάδα.
Το 1967 το καθεστώς της Χούντας διέλυσε το σύνδεσμο, με αφορμή πολιτικούς λόγους, γιατί η μεγάλη πλειοψηφία ήτνα μέλη της Νεολαίας Λαμπράκη ή στελέχη της ΕΔΑ. Μετά την πτώση της Χούντας, το 1974, ο σύνδεσμος επανιδρύθηκε και συνέχισε την λειτουργία του μέχρι τις αρχές του ’80. Για ένα χρονικό διάστημα ο σύνδεσμος θα κλείσει. Παρόλα αυτά οι Νεαπολίτες θα συνεχίσουν να δίνουν δυναμικά το παρών, τόσο στη Τούμπα, όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο σύνδεσμος θα ανασυνταχτεί και θα ξαναστεγαστεί.
       Το καλοκαίρι του ’98, ο σύνδεσμος δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα της ιστορίας του. Ο Γιώργος Μπεληγιάννης, φεύγει πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 32 ετών. Η ηγετική του φυσιογνωμία, αλλά και ο ανοιχτός του χαρακτήρας, τον έκαναν αγαπητό σε όλους, και έτσι το 1992, σε ηλικία 25 ετών, εκλέχτηκε πρόεδρος στο σύνδεσμο, τον οποίο ανέβασε στα ύψη Μεγάλη προσωπικότητα, όχι μόνο για την Νεάπολη, αλλά και για όλο το οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ.
Μετά τον θάνατό του ο Σύνδεσμος μετονομάσθηκε σε Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νεάπολης «Μπέλλος»


  Ποιος να συγκριθεί μαζί σου!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου