Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

1918 - 2015: 97 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ



1918 - 2015: 97 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

Έκλεισαν φέτος 97 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματός μας. Του τιμημένου ΚΚΕ. 97 χρόνια αδιάκοπης δράσης, αγώνων και θυσιών. Δεν υπάρχει δικαίωμα του λαού, που να μην κατακτήθηκε με οδηγητή και μπροστάρη το κόμμα μας, που να μη βρήκε στο πρόσωπο και τη δράση του ΚΚΕ τον πιο αποφασιστικό υπερασπιστή. Το ΚKE συγκρούστηκε με τις πρόσθετες κοινωνικές και πολιτικές διακρίσεις σε βάρος της γυναίκας. Το ΚΚΕ έφερε και διέδωσε στην ελληνική κοινωνία νέα πολιτιστικά πρότυπα. Το ΚΚΕ δε συμφιλιώθηκε με την αστική ιδεολογία του εθνικισμού, αντιπαρατέθηκε μαζί της.


Τα όποια λάθη έκανε στην μακρά του πορεία τα έκανε αγωνιζόμενο για το συμφέρον του λαού. Οι κομουνιστές άγιασαν στα ξερονήσια, σάπισαν στις φυλακές, έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να ζήσει ο τόπος και ο λαο΄ς μας καλύτερα.

 


Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί το ΚΚΕ μέχρι σήμερα για να μπορεί να κοιτάζει στα μάτια τους εργαζόμενους,.  


«Είναι λοιπόν ευτύχημα, που στη χώρα μας, αυτό το κόμμα, που κλείνει σήμερα 97 χρόνια ζωής, συνεχίζει να υπάρχει (κι όσο υπάρχουμε θα υπάρχει), γιατί πήγε κόντρα στο ρεύμα της αντεπανάστασης και της μετάλλαξης των αριστερών που κοιμήθηκαν κομμουνιστές (αν δηλαδή ένιωθαν τέτοιοι ποτέ) για να ξυπνήσουν σοσιαλδημοκράτες, να δούνε το φως το αληθινό εν μία νυκτί, τη μεγάλη νύχτα που άρχισε για όλους τους λαούς του κόσμου, και να υπογράψουν δήλωση μετανοίας στο σύστημα που πολεμούσαν. Είναι ευτύχημα που δε χρειάζεται να μοχθήσουμε για να το στήσουμε από το μηδέν, όσο και αν κάποιοι αναζητούν το… νέο κόμμα της εποχής μας, για να στεγάσουν σε αυτό το υπερτροφικό εγώ τους, σε περίοπτη, προβεβλημένη θέση. Όσο κι αν κάποιοι ζουν, για να δουν το ΚΚΕ να σβήνει και να πατήσουν στα συντρίμμια του για να πάρουν τη θέση του. Ακόμα και από αυτούς όμως, οι πιο έντιμοι καταλαβαίνουν πως χωρίς το ΚΚΕ τίποτα δεν μπορεί να γίνει, και θέλουν να υπάρχει, για να νιώθουν ασφαλείς να το μισούνε.»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου