Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ


(Τσίπ)Ρ(ας): ΣΕΒαστέ μου λαέ, νικήσαμε! 

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ
Ανταλλάσσουν πυρά τα κόμματα που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

Πυρά, με αφορμή τον ένα χρόνο από το ναρκοθετημένο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη 2015, ανταλλάσσουν τα κόμματα που -είτε στήριξαν το «όχι», είτε στήριξαν το «ναι»- από κοινού ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Το ΟΧΙ του λαού μας, κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας 1/4
αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε το πνιγμό της χώρας προκειμένου να επιστρέψει. 2/4
Και ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021. Δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή. 4/4


Από τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λόγια... Σε ανακοίνωσή του αναφέρει Χωρίς ίχνος τσίπ(ρ)ας
 «Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το μεγαλειώδες ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015. Ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του και, με την ξεκάθαρη απάντηση στο δημοψήφισμα, είπε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς, ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας (...) Με το ΟΧΙ του, ο λαός μας έστειλε ένα σαφές μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Ηταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πυροδότησε και πυροδοτεί προοδευτικές εξελίξεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης (...) Το ΟΧΙ έχει μείνει στην Ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή. Με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που ακολούθησαν, άνοιξε ο δρόμος για μια διαφορετική πολιτική, με αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνικό
πρόσημο, δέσμευση για την
αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς αγγλικό δίκαιο, χωρίς τα δυσθεώρητα πλεονάσματα στα οποία είχαν δεσμευτεί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».
Τα λένε, τα γράφουν και δεν ντρέπονται...

Η ΝΔ κάνει λόγο για «ένα δημοψήφισμα μνημείο αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας. Αλλά και έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού», διότι όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Κουμουτσάκος, «το δημοψήφισμα αυτό κόστισε πολύ ακριβά», όπως φυσικά και το τρίτο μνημόνιο που ακολούθησε και με τις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ανάλογη κριτική άσκησαν και τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο μαζί με την κυβέρνηση. Η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει πως «οι Έλληνες δεν ξεχνούν το δημοψήφισμα. Ο λογαριασμός είναι βαρύς. Πληρώνουμε καθημερινά πολύ ακριβά τον τυχοδιωκτισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Σε ανάλογο ύφος ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνει ότι «το δημοψήφισμα των λαϊκιστών στοίχισε πολλά στους Έλληνες», προσθέτοντας ότι «η ιστορία θα είναι πολύ αυστηρή με αυτούς που πήγαν να ανατινάξουν την Ελλάδα».

Η Ένωση Κεντρώων τόνισε πως «το να δίνεται στον λαό ο λόγος δεν είναι κακό. Όμως σε στρατηγικής για το μέλλον μιας χώρας επιλογές, δεν πρέπει να γίνονται δημοψηφίσματα».


Το ΚΚΕ
«Πριν από ένα χρόνο, το ΚΚΕ είχε πει ότι το δημοψήφισμα, με το κάλπικο δίλημμα που έθετε, ήταν ναρκοθετημένο. Οτι το "ΟΧΙ" και το "ΝΑΙ" θα χρησιμοποιηθούν ως δήθεν έγκριση του λαού, για το κλείσιμο νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με την τρόικα.
Η συνέχεια είναι γνωστή στον ελληνικό λαό. Τα κόμματα του "ΟΧΙ" και του "ΝΑΙ" από κοινού ψήφισαν ένα νέο μνημόνιο, με βάση το οποίο κλιμακώνεται η επίθεση σε βάρος του λαού.
Σήμερα, όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις αξιοποιούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για να εμφανιστούν δήθεν δικαιωμένες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να συνεχίσει το - χρεοκοπημένο πια - παραμύθι της "σκληρής" διαπραγμάτευσης και του "καλού" δικού της μνημονίου. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του "ΝΑΙ" για να "ξεπλύνουν" τη δική τους αντιλαϊκή πολιτική και την ψήφο τους στο 3ο μνημόνιο. Οι πολιτικές δυνάμεις που αποσκίρτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψουν ότι επί μήνες, από κυβερνητικές θέσεις, καλλιεργούσαν αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει και καθησύχαζαν το λαό ότι η κυβέρνησή τους δεν θα υπογράψει μνημόνια, ενώ σήμερα συνεχίζουν την εξαπάτηση, προβάλλοντας ως εναλλακτική λύση την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα.
Το πραγματικό, ταξικό ΟΧΙ των εργατοϋπαλλήλων και των λαϊκών στρωμάτων στα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης, μπορεί να εκφραστεί μόνο μέσα από το εργατικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία του, απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, σε ρήξη και σύγκρουση με το κεφάλαιο, την εξουσία του και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του, όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου