Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Tο πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνταξιούχων στην Αθήνα



Αύριο το πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνταξιούχων στην Αθήνα
Συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου
«Αύριο, για άλλη μια φορά, κατεβαίνουμε στο δρόμο του αγώνα, για να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Το κίνημα των συνταξιούχων δεν υποχωρεί, δεν υποτάσσεται, δεν αποδέχεται τετελεσμένα».
Με αυτά τα λόγια, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ), άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που διοργανώνεται στην Αθήνα αύριο, Πέμπτη, καλώντας τους συνταξιούχους σε ξεσηκωμό, οργάνωση και διαρκή αγώνα.
Η αυριανή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 5 μ.μ., στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Τις συντάξεις μας, τις παροχές Υγείας, τα δικαιώματά μας δεν μας τα χάρισε κανένας. Τα πληρώσαμε με τις θυσίες και τον κόπο μας. Τα πλήρωσε ο εργάτης δουλεύοντας στη φάμπρικα, ο αυτοαπασχολούμενος στο μικρομάγαζο, ο αγρότης στο χωράφι. Δεν τους τα χαρίζουμε...», πρόσθεσε ο Δ. Κουμπούρης.
Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, ο Δ. Κουμπούρης υπογράμμισε ότι «ο αγώνας των συνταξιούχων δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά γίνεται για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, καθώς σήμερα αυτά στοχοποιούνται με την αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων και την εργασιακή ζούγκλα που επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς. Οι αγώνες μας είναι κοινοί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών που υπαγορεύονται από τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ».

1 σχόλιο: