Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Οι καρχαρίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνουν προς ψήφιση τα μέτρα σε σύμβαση για τα ψάρια!




Οι καρχαρίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνουν προς ψήφιση τα μέτρα σε σύμβαση για τα ψάρια! − Και τα ψάρια βρωμάνε απ' το κεφάλι!!

Ο Ξεφτίλας! Ο Τσε Παπάρα
Κατατέθηκαν οι τροπολογίες με τα επιπλέον προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και αφορούν το πάγωμα των συντάξεων και των συλλογικών διπραγματεύσεων, το αφορολόγητο όριο, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Όλες οι τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο «Κύρωση Συμφωνίας για την Ίδρυση Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο» και αναμένεται να ψηφιστούν εντός ολίγων ωρών με διαδικασία εξπρές.
Η τροπολογία για τις συντάξεις
Ύψους 250 εκατ. ευρώ είναι η πρόσθετη απώλεια για τους συνταξιούχους αφού με την τροπολογία της κυβέρνησης παγώνουν και το 2022 οι αυξήσεις στις συντάξεις.
Η τροπολογία για τα Εργασιακά
Η τροπολογία για τη συλλογική διαπραγμάτευσης αναφέρει πως «με την προτεινόμενη διάταξη, η αναστολή των αρχών της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης αποσυνδέεται από το ΜΠΔΣ, καθώς προβλέπεται ότι αυτή θα ισχύσει έως την 20.8.2018 υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος». Συνεπώς η επαναφορά των συλλογικών διπραγματεύσεων μετατίθεται στο μέλλον.
Η τροπολογία για το αφορολόγητο
Σκοπός της τροπολογίας είναι με σαφέστερη διατύπωση να ξεκαθαριστεί ότι αν κριθεί αναγκαίο η μείωση του αφορολόγητου ορίου μπορεί να ισχύσει από το 2019 και όχι από το 2020.
Αυτό θα αποφασιστεί στο τέλος του 2018 σε συμφωνία με το ΔΝΤ και του ευρωπαϊκούς θεσμούς με κριτήριο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2019. Σε αυτή την περίπτωση χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι θα χάσουν ένα μισθό ή σύνταξη ένα χρόνο νωρίτερα.
Η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς
Ζητήματα για τη διευκόλυνση της διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα επιλύσει η συγκεκριμένη τροπολογία.
Συγκεκριμένα προβλέπει ότι το τέλος χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ο υπάλληλος του πλειστηριασμού αποδίδει το τέλος χρήσης στον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο.
Επίσης, επαναπροσδιορίζεται το περιεχόμενο της προβλεπόμενης Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών.
Η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
Η δεύτερη παράγραφο της τροπολογίας προβλέπει ότι το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης που μπορεί να εκχωρηθεί ή ενεχυριαστεί για τη χορήγηση δανείου, δεν μπορεί να υπερβαίνει, είτε το σύνολο της ετήσιας αυτής χρηματοδότησης, που δικαιούνται κατά το οικονομικό έτος στο οποίο χορηγείται το δάνειο, είτε ως ποσοστό αυτής που υπερβαίνει το 50% της εκάστοτε ετήσιας χρηματοδότησής τους.
Η πρώτη παράγραφος αναφέρει ότι ο υποψήφιος βουλευτής ή ευρωβουλευτής - και όχι οι τράπεζες, έχει την ευθύνη να κάνει γνωστό στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου το άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού.

1 σχόλιο: