Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

το ΚΚΕ για την πλήρη κατάργηση των προνομίων των βουλευτώνΟι «Αρειανοί πρόσφυγες» βουλευτές και το ΚΚΕ για την πλήρη κατάργηση των προνομίων τους
Το θέμα πυροδότησε και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με το νόμο Κατρούγκαλου (N.4387/2016) «πρώην βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί, νομιμοποιούνται να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο». Το υπουργείο Εργασίας απάντησε ότι «η ΝΔ ως κυβέρνηση, με δικό της νόμο, του 2008, δημιούργησε το θέμα και έδωσε "σήμα" διεκδίκησης αναδρομικών σε πρώην βουλευτές» και ότι «ο N.4387/2016 επιχείρησε να αντιμετωπίσει το τετελεσμένο γεγονός τελεσίδικων αποφάσεων από τη "βιομηχανία" προσφυγών που έστησαν χωρίς αιδώ "γαλάζιοι" και "πράσινοι" πρώην βουλευτές».
Πάντως όσο διατηρούνται και δεν καταργούνται τόσο οι συντάξεις όσο και τα προνόμια των βουλευτών, το θέμα δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί. Το θέμα έχει τεθεί από το ΚΚΕ, το οποίο επανειλημμένα έχει ζητήσει κατάργηση των συντάξεων και όλων των προνομίων των βουλευτών, εισπράττοντας την αρνητική στάση όλων των κυβερνήσεων.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέρρεαν πως δεν είναι προτεραιότητα η ικανοποίηση του αιτήματος πρώην βουλευτών για αναδρομικά, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης «καλεί όλους τους πρώην βουλευτές του Κόμματος που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους. Σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός κόμματος».
Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει πως αν εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές, πάνω από 160 πρώην βουλευτές θα πάρουν αναδρομικά πάνω από 15 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ.

902, Δευτέρα 23/10/2017  

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ επανειλημμένα προτείνει πλήρη κατάργηση των συντάξεων και προνομίων βουλευτών και αιρετών

Σε σχόλιό του για το ζήτημα των αναδρομικών των βουλευτών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Κανένας συνταξιούχος πρώην βουλευτής, μέλος του ΚΚΕ, δεν αναζητά αναδρομικά, πολύ περισσότερο το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα προτείνει την πλήρη κατάργηση των συντάξεων και προνομίων τόσο των βουλευτών όσο και των άλλων αιρετών.
Όλα τ’ άλλα αποτελούν υποκρισία από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που από τη μία εφαρμόζουν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και από την άλλη προσπαθούν να δείξουν ότι δήθεν νοιάζονται για τα προβλήματα του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου