Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Αεροδρόμια: καλυφθείτε, πιάστε τις γωνίες! αεροπορική επιδρομή από την αριστεροδεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!



Καλυφθείτε, Πιάστε τις γωνίες! Χιροσίμα αγάπη μου! Που έλεγε στην γνωστή ταινία ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος. Αντιλαϊκή επίθεση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Στη γερμανική Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Η πρώτη αποκρατικοποίηση που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Η κυβέρνηση παραχωρεί τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια στην γερμανική Fraport.

Πακέτο» στην κοινοπραξία της γερμανικής «Fraport» με τη «Slentel» (όμιλος Κοπελούζου) εκχώρησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ολοκληρώνοντας κατά γράμμα και στο ακέραιο τους όρους της συμφωνίας, όπως είχαν αποφασιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίησή τους. Ακόμα, αυτή η απόφαση είναι στην κατεύθυνση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την απελευθέρωση των αερομεταφορών.
Πρόκειται για την εφαρμογή ενός ακόμη από τα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα του τρίτου μνημονίου, ενώ η σχετική απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, με τις υπογραφές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη και των υπουργών Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου, Οικονομίας, Γ. Σταθάκη και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Σκουρλέτη.
Το ξεπούλημα αφορά τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου, για την ιδιωτικοποίηση των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να προβάλει διάφορες «ενστάσεις», όπως περί όρων που δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού Δημοσίου, ξεπουλήματος κ.ά...
Με βάση την κατάληξη του διαγωνισμού, που ολοκληρώθηκε πριν από περίπου 1 χρόνο, η κοινοπραξία «Fraport-Slentel» θα καταβάλλει τίμημα ύψους 1,23 δισ. ευρώ καθώς και άλλες καταβολές, ανάλογα με τα ετήσια έσοδα για την περίοδο της παραχώρησης, που φτάνει τα 40 χρόνια. Παράλληλα, οι ιδιώτες έχουν δεσμευτεί για επενδύσεις ύψους 330 εκατ. ευρώ στην πρώτη τετραετία και συνολικά 1,4 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την περίοδο που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.
Το μονοπώλιο της «Fraport» διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Φρανκφούρτης, Ανόβερου, Νέου Δελχί, Ντακάρ, Λίμας, Σιάν (Κίνα), με βασικούς μεγαλομετόχους το ομόσπονδο κρατίδιο της Εσσης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Εσσης και την αεροπορική εταιρεία «Lufthansa». Τα ποσοστά συμμετοχής στην επιχειρηματική κοινοπραξία διαμορφώνονται στο 70% για τη «Fraport» και 30% για την εταιρία του ομίλου Κοπελούζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου