Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Μαζική διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από το Μαξίμου





















Μαζική διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από το Μαξίμου
Συνδικάτα της Αττικής που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αιφνιδίασαν χτες τις δυνάμεις καταστολής και διαδήλωσαν έξω από το στρατηγείο της αντιλαϊκής επίθεσης
Με μια αιφνιδιαστική μαζική διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν χτες μια πρώτη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, που δίνει χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς και στις άθλιες μεθοδεύσεις μέσα από τις οποίες επιδιώκει να ψηφίσει το νόμο - λαιμητόμο για Ασφαλιστικό και Φορολογικό μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Παρά τα δρακόντεια μέτρα, εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έφτασαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, άπλωσαν πανό και διαμήνυσαν στην κυβέρνηση και τους εργοδότες πως στα σχέδιά τους θα σταθούν εμπόδιο.
«Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά»,
 φώναξαν ανάμεσα στα άλλα συνθήματα, ενώ από την κινητοποίηση απηύθυναν κάλεσμα στο λαό να δώσει τη μάχη της απεργίας από σήμερα, Παρασκευή, μέχρι και την Κυριακή.
Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΜΕ ενώ η παράσταση διαμαρτυρίας βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη, αναφέρει: «Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο Φορολογικό! Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό! Απαντάμε με την ετοιμότητά μας, με την οργάνωσή μας, με το δίκιο μας, στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας στα μουγκά!
Εφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το "παρών"! Ολοι στους δρόμους! Ολοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συγκροτημένη πορεία μέχρι τη Βουλή.

Ρίζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου