Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Καθημερινή αγωνιστική δράση μπροστά στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΘΚαθημερινή αγωνιστική δράση μπροστά στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ
Κινητοποίηση χτες στον ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου για τη διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων

Με κινητοποίηση έξω από τον ΟΑΕΔ της οδού Δωδεκανήσου, όπου διεκδίκησαν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, ξεκίνησε χτες η βδομάδα πολύμορφης αγωνιστικής δράσης των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, που θα κορυφωθεί με το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οι άλλοι φορείς της κοινωνικής συμμαχίας απαντούν αγωνιστικά στα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιεί και σχεδιάζει η κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα. Ταυτόχρονα, καλούν το λαό, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες, να διεκδικήσει ανάκτηση των απωλειών που είχε από την περίοδο της κρίσης, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
Η χτεσινή κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ ανέδειξε την εγκατάλειψη των ανέργων στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης για μέτρα ουσιαστικής στήριξης των ίδιων και των οικογενειών τους, μπροστά στη βάρβαρη πραγματικότητα των πλειστηριασμών, των διακοπών ρεύματος και νερού, ακόμα και της πείνας.
Ανάμεσα στα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν η άμεση καταβολή οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ για τους περίπου 600 απολυμένους από την επιχείρηση «ΦΩΚΑΣ», που εδώ και τρία χρόνια έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς καμία στήριξη.
Επίσης, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν: Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.


Το πρόγραμμα δράσης
Κλιμακώνοντας τη δράση προς τα εγκαίνια της ΔΕΘ, αύριο Τετάρτη 7/9, στις 9 π.μ., οργανώνεται κινητοποίηση στην ΕΥΑΘ και στις 11 π.μ., στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Επίσης, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, αύριο Τετάρτη, στις 10 π.μ., προγραμματίζουν μαζική διαμαρτυρία για το κόψιμο των επικουρικών μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους και την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ., στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» για τα οξυμένα προβλήματα στον τομέα της Υγείας.
Την Πέμπτη 8/9 προγραμματίζονται κλαδικές συσκέψεις, με στόχο την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, στους κλάδους του Εμπορίου και της Υγείας, και το Σάββατο 10/9 για τον κλάδο των Εκπαιδευτικών.
Κεντρικό σταθμό αποτελεί η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Πέμπτη 8/9, στις 12 μ., στο ΕΚΘ, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων των Αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων (ΠΑΣΕΒΕ), των γυναικών (ΟΓΕ), της νεολαίας (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος για το επόμενο διάστημα.
Καθημερινά, σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν σωματεία και φορείς. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, που παράλληλα οργανώνει συνέλευση, αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, για την οργάνωση του αγώνα των συμβασιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου