Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενουςΥπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους
Ως προς το πρώτο σκέλος της αναφέρει ότι «θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης».
«Ναι» ψήφισαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, «όχι» ψήφισε η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» ψήφισαν η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.
Το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε την τροπολογία, δηλαδή αυτό το ελάχιστο μέτρο υπέρ των εργαζομένων, ήταν η ναζιστική Χρυσή Αυγή, θέλοντας προφανώς να επιβεβαιώσει το ρόλο της ως μαντρόσκυλου της εργοδοσίας.
Στη δευτερολογία του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ανέφερε ότι αξιόλογος χρόνος γα την καταβολή των δεδουλευμένων πρέπει να είναι έως και ένας μήνας.
Για το δεύτερο σκέλος που δεν έκανε δεκτό η κυβέρνηση σημείωσε πως το υπάρχων πλαίσιο δεν αρκεί και πως πρέπει να αυστηροποιηθεί και η τροπολογία του Κόμματος έδινε τη δυνατότητα της διεύρυνσης των ευθυνών για την απληρωσιά στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στο βασικό μέτοχο της εταιρείας.

Τις αντιφάσεις ανάμεσα στα λόγια και στα έργα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής
«Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα και οι διακηρύξεις, τις οποίες λέτε, συντρίβονται από τις πράξεις σας. Και βεβαίως από τη βίαιη πραγματικότητα, τη βάρβαρη πραγματικότητα την οποία ζουν οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα», σημείωσε. «Έχετε αποδεχθεί τους νόμους του καπιταλιστικού συστήματος και εξυπηρετείτε με κάθε νομοθετική σας πρωτοβουλία τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων», πρόσθεσε.
 (από Μποτίλια στον Άνεμο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου