Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Το 3ο Μνημόνιο το...μακρύτερο



Ε Π Ω Ν Υ Μ Ω Σ

 

Το 3ο Μνημόνιο το…μακρύτερο είναι εδώ, ΕΝΩΜΕΝΟ-ΔΥΝΑΤΟ

 

Οχι μόνο δεν έσκισε κανένα μνημόνιο, όπως φώναζε και κτυπιότανε ότι θα έκανε ο Τσίπρας, αλλά καθαρο-έγραψε ένα τρίτο, πιο σκληρό μνημόνιο, από κοινού με τους Ευρωπαίους εκπροσώπους ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, που το ψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ.

Τι κοινό είχαν και έχουν όλοι αυτοί; Προσκυνούν το ίδιο δόγμα. Το δόγμα της ΕΕ, το δόγμα του ΝΑΤΟ, τα δόγματα που σπέρνουν πολέμους, αφανίζουν λαούς και διαλύουν κράτη.

Όλα αυτά τα κοράκια, η τρόικα, το κουαρτέτο, ως εντολοδόχοι των ιμπεριαλιστών, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Όλοι πλέον μαζί, όλες οι δυνάμεις του «μνημονιακού τόξου» (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ), (Μνημονιακοί, Μνημονιακότεροι, Μημονιακότατοι) επιχειρούν να καταστήσουν το ερώτημα «Ποιος θα υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο;», «Ποιος θα το εφαρμόσει καλύτερα;», κυρίαρχο σ΄ αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Μαζί στο μνημόνιο, μαζί και στην εξαπάτηση του λαού.


Πάρτε για παράδειγμα τους δύο κύριους «μονομάχους». Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ναι μεν θα εφαρμόσει το μνημόνιο, αλλά ζητάει την ψήφο του λαού για να το κάνει με τις «ελάχιστες συνέπειες», μέσα από ένα παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο εναγωνίως αναζητά ως άλλοθι μπροστά στην κάλπη.
Την ίδια τακτική φαίνεται να υιοθετεί και η ΝΔ, ο ευρωβουλευτής της οποίας Γ. Κύρτσος δήλωνε σχετικά: «Αυτό που μπορεί να κάνει η ΝΔ είναι ότι αφού μελετήσει τα μέτρα του μνημονίου να εξηγήσει πώς ορισμένα από αυτά θα εφαρμοστούν αποτελεσματικά, να εξηγήσει πώς μπορεί να βελτιώσει, μέσα από θυσίες βέβαια, τη δυναμική της οικονομίας, και μετά αυτό που πρέπει να κάνει η ΝΔ είναι να πάει σε 15 - 20 - 25 βασικά σημεία και να εξηγήσει τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ βάσει του τρίτου μνημονίου και τι θα μπορούσε να κάνει η ΝΔ είτε εφαρμόζοντας πιο αποτελεσματικά το μνημόνιο είτε έχοντας δυο - τρεις ιδέες που όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα μπορέσουν να δώσουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα». ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν πάνε μαζί μόνο για την εφαρμογή του μνημονίου. Πάνε μαζί και στην εξαπάτηση του κόσμου, προβάλλοντας το ίδιο παραμύθι για πολιτικές που δήθεν θα το βελτιώσουν.
Μαζί στην εξαπάτηση του λαού επίσης και οι του ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 (της ΛΑ.Ε του Λαφαζάνη)  που αφού λειτουργούσαν σαν «πλυντήριο» του ΣΥΡΙΖΑ, 7 ολόκληρους μήνες, όταν έφερνε τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, όταν έστελνε τα «προεόρτια» του τρίτου μνημονίου γραμμένα σε 47 σελίδες στον Γιούνκερ, αφού τους λύκους της ΕΕ τους βάφτισαν πρόβατα, τους βάπτισαν φίλους, εταίρους, συμμάχους, τώρα, τάχα διαφωνούν. Και είναι  ένα πολύ επιτυχημένο αλλά κακόγουστο ανέκδοτο  να λανσάρουν το, «Αξιοπιστία και πρόγραμμα η δύναμη της "Λαϊκής Ενότητας"», να μιλάνε για έξοδο απ' το ευρώ, «εφόσον χρειαστεί» (το χρειαστεί η καπιταλιστική οικονομία), όχι όμως απ' την ΕΕ., προπαγανδίζοντας  ότι αυτοί θα αλλάξουν το λύκο…
Όσον αφορά την φασιστική Χρυσή Αυγή, παίζει με αντιμνημονιακή ρητορεία για να εγκλωβίσει ανθρώπους μπουχτισμένους από την πολιτική των κομμάτων που κυβέρνησαν και στήριξαν μνημόνια. Η ρητορεία αυτή του φασιστικού μορφώματος είναι πέρα για πέρα κάλπικη γιατί είναι «μνημονιακοί» μέχρι το κόκαλο και οι πιο πιστοί υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Ο λαός, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να επιτρέψουν να ξαναγίνουν θεατές στο ίδιο έργο, να ζήσουν νέες διαψεύσεις. Μπορούν σήμερα, με μεγαλύτερη σιγουριά από ποτέ, να ακουμπήσουν τις προσδοκίες τους στο ΚΚΕ, να το εμπιστευτούν γιατί ποτέ δεν τους πρόδωσε ούτε έλειψε ποτέ απ' τον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Γιατί είναι η μόνη δύναμη που διαθέτει πραγματικά εναλλακτική, ρεαλιστική, ελπιδοφόρα πρόταση διεξόδου, άξονες της οποίας είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους και η κοινωνικοποίηση του πλούτου που έχει αυτή η χώρα.

Κώστας Πινέλης 

Δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες "Πρωϊνή" και "Ειδήσεις" του Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου